BloggProffs

4 Ofta Ställda Frågor på Anställningsintervjun

Dagens arbetsmarknad är tuff, det är ingen tvekan om det. Och många lediga tjänster är mycket eftertraktade och söks av många kandidater, alla med olika erfarenhet och kompetens. Det är därför oerhört viktigt att du som jobb sökare gör allt du kan för att skilja dig från mängden på så många sätt som möjligt.

En anställnings intervju är ett av dom kraftfullaste verktyg du har till att påverka en potentiell arbetsgivare. Det är ofta den avgörande kontakten du har med en arbetsgivare innan det avgörande beslutet skall fattas om vem som får jobbet. Något av det viktigaste du kan göra innan en intervju är att förbereda bra svar på de frågor som troligtvis kommer att ställas till dig, vi har därför sammanställt 4 av de vanligaste nedanför:

1. Kan du berätta lite om dig själv?

Detta är en av de mest typiska inledande intervju frågorna och det kan vara svårt att svara på denna fråga eftersom den är så bred, och att man därför enkelt kan sväva ut i alltför långa utläggningar.

Det bästa är att försöka bryta ner omfattningen av frågan genom att betona de delar av din bakgrund som gör dig bäst lämpad för tjänsten. Därefter kan du berätta mer om ditt intresse för den aktuella tjänsten och bolaget

2. Kan du berätta lite om din senaste tjänst?

De flesta rekryterare försöker ofta att se ett direkt samband mellan dina arbetsuppgifter på ditt förra jobb och den aktuella tjänsten du söker. Här har du möjligheten att visa fram dina bra sidor och få fram viktiga detaljer, hur dina kunskaper kommer att passa in i företagets vision, och hur du kan vara en bidragande faktor i kommande framgång.

Se till att du inte är alltför odetaljerad i dina svar. Berätta för arbetsgivaren vad jobbet innefattade dagligen och hur dina ansvarsområden förberedde dig för den aktuella tjänsten.

3. Kan du berätta lite om dina svagheter?

Detta är en fråga som många är livrädda för, eftersom man tror att man måste berätta om alla sina misslyckanden på tidigare arbetsplatser. Men det är ett stort missförstånd, ta inte en sådan fråga alltför allvarligt. Tänk istället att arbetsgivaren vill se om du kan erkänna dina svagheter och om du försöker att jobba på dom, och kanske letar efter metoder som hjälper dig att bli bättre på dom.

Alla kan klara av denna fråga galant – du behöver som sagt inte ta upp alla dina misslyckanden, eller prata om alla de projekt du kommit igång med men inte lyckats genomföra. Var istället uppriktig och kortfattad i dina svar, så inger du förtroende. Kanske planering inte var din starka sida i det tidigare, men du kanske har hittat nya vägar som hjälper dig att bli bättre på detta .

4. Kan du berätta för oss varför vi bör anställa just dig?

Släng aldrig ur dig saker som:  “eftersom jag är bättre än alla andra, och ni kommer aldrig att hitta någon som mig”. Det låter bara dumt och lite genomtänkt. Istället måste du försöka få fram dina starka sidor, och din erfarenhet som du vet kan göra skillnad mot andra kandidater. Berätta om hur du med din kompetens och erfarenhet kan bidra till att företaget kan nå nya resultat och hur du kan vara med och stärka deras teamkänsla. Visa gärna med några exempel.

Slutsats

Dessa 4 vanliga anställningsintervjufrågor är som sagt några du bör räkna med att få under en jobb intervju, och du bör göra allt du kan för att träna in dessa, gärna tillsammans med en vän. Lycka till med din nästa intervju.

Taggar: , , ,

4 Kommentarer till “4 Ofta Ställda Frågor på Anställningsintervjun”

 1. Johan D Säger:

  Rekryteringskanalens redaktion gillar denna artikel och kommer att pusha för den -http://www.rekryteringskanalen.se/Jobbnyheter/

 2. fsdge Säger:

  cheap designer bags Online low-cost wholesale

  cheap designer handbags Louis Vuitton Bags
  air max 90 Coach Factory Outlet
  nike shox r4 health industry and politicians loathe
  super street staffers and
  mario shoes than a nick for both the
  air max tn Coach Outlet
  cheap puma shoes High quality
  cheap gucci shoes Oh super cool
  gucci shoes cheap Love the shoe
  louis vuitton handbags outlet Bought a lot of

 3. dfgdf Säger:

  nfl jerseys suppliers High quality
  wholesale coach bags Good-looking uniforms
  coach handbags outletSport shoes
  coach outlet Bag trends released
  coach outlet online shoes cool
  designer bagsRoot inexpensive
  wholesale designer handbags So funny
  coach outlet online Root inexpensive
  coach handbags on sale super cool
  suppliers Fondle admiringly
  nfl jerseys from china Believe quality of his

 4. GoldenTabs Säger:

  BWMYzK https://goldentabs.com/

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu